DIRIGENT
dirigent: Torsten Mariegaard

Korets dirigent

Torsten Mariegaard er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1984-1990.

Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte guitarstudiet på bachelor-niveau hos docent Ingolf Olsen. Herefter koncentrerede han sig om kor­- og orkesterledelse og afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan-Olof Stenlund og Jorma Panula.

Han har stiftet og dirigeret talrige kor og har med disse opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella­-værker. Derudover har han opførtde fleste standardværker for kor, solister og orkester - f.eks. Bachs Johannespassion, H-mol messen og Juleoratorium, Händels Messias, Judas Maccabæus og Israel i Egypten, Vivaldis Gloria, Haydns Skabelsen og Skabelsesmessen, Mozarts Requiem, Kroningsmessen og C-mol Messen, Mendelssohns Elias og Paulus, Schubert messer, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, Dvoraks Stabat Mater og Requiem, samt Requerne af Verdi, Fauré og Durufle.

Torsten Mariegaard har virket som instruktør ved store korstævner og som underviser i korledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival.

Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder i dag som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev.


Torsten Mariegaard var i over 26 år dirigent for kammerkoret Pegasus, og nærmer sig 30 års jubilæum som dirigent for Kammerkoret Terpsichore og Rudersdal Koret.