DIRIGENT
dirigent: Torsten Mariegaard

Korets dirigent

Torsten Mariegaard  overtog den kunstneriske ledelse af Rudersdal Koret i 1995.


Torsten Mariegaard er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte sine guitarstudier på bachelor-niveau hos docent Ingolf Olsen. Herefter koncentrerede han sig om kor­ og orkesterledelse og afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan­Oluf Stenlund og Jorma Panula.

 

Han har stiftet og dirigeret talrige kor og har med disse opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella­værker. Af store værker for kor, solister og orkester kan nævnes Bachs Johannespassion, Händels 'Messias', Haydns 'Skabelsen', Mozarts 'Requiem', Mendelssohns 'Elias', Brahms’ 'Ein Deutsches Requeim', Verdis 'Requiem' samt orgelversioner af Faurés 'Requiem' og Duruflés 'Requiem'.

 

Torsten Mariegaard er aktiv både som dirigent, som instruktør ved store korstævner og som underviser i kor- og orkesterledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival.

 

Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder i dag som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev.


Torsten Mariegaard leder 2 kor: Kammerkoret Terpsichore og Rudersdal Koret.